Cum să aranjezi un buchet de flori pentru a maximiza efectul de prospețime

 

Florile sunt îndrăgite de toată lumea și nu este de mirare, din moment ce sunt simbol al prospețimii și frumuseții naturale. În materie de decorațiuni interioare, este simplu și ușor să apelezi la un buchet de flori pentru a lumina și împrospăta cu minim de efort un decor. Dacă ții cont de câteva sfaturi, te poți bucura timp îndelungat de decorul rezultat.

 

 

Alege vaza care se potrivește decorului tău.

Înainte a începe, asigură-te că vaza în care vei așeza florile este curată pe interior. Bacteriile împiedică florile să reziste mult timp, mai ales dacă, anterior, ai ținut un buchet de flori în acea vază.

Pentru flori înalte, ca să le poți fixa mai bine, folosește bandă floristică și creează spații în funcție de preferințele tale. Lipește banda pe marginile superioare ale vazei astfel încât florile să nu se încline și să alunece peste vază.

 

 

Adaugă florile în funcție de contrastul pe care îl dorești. Ai grijă ca frunzele să nu pătrundă și să rămână în apă pentru a nu putrezi, fapt care va scurta durata de viață a aranjamentului tău.

Apelează la combinații de culori. În cazul florilor, paleta de culori se diversifică. Poți mixa florile tale preferate în combinațiile pe care le dorești, asta în cazul în care nu ai nevoie de un aranjament monocolor.

 

Pentru cei care nu au timp să  schimbe periodic florile, se poate opta pentru un aranjament din flori decorative, care au avantajul că nu se ofilesc și economisesc timp, energie și bani.

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.