5 idei pentru a amenaja gradina (cu imagini)

Grădina noastră poate fi un mic colț de rai, un loc unde ne putem destinde și unde putem petrece timpul cu familia sau cu prietenii. Pentru a veni în sprijinul tău, m-am documentat și am ales câteva idei care te-ar putea ajuta. Așadar, dacă nu ești mulțumit de aspectul actual și ești în căutarea unor materiale despre cum îți poți amenaja gradina, ai venit la locul potrivit.

Înainte de a începe, vreau să-ți spun de o regulă simplă: aceea de a nu aglomera. Nu trebuie să ai multe elemente decorative pentru a obține efectul dorit, iar dacă dispui de o curte mică, optează pentru elemente care nu îți vor ocupa mult loc.

1. Construiește un foișor

Un mic refugiu în mijlocul naturii din grădina ta. Ce poate fi mai potrivit decât un foișor? Contează mult amplasamentul, forma pe care o va avea și modul îl care va fi utilizat.

În funcție de spațiul de care dispunem în grădina noastră, acesta trebuie să fie folosit cât mai eficient. Spre exemplu, foișoarele dreptunghiulare sau pătrate sunt mai spațioase, ușor de construit și economice față de cele rotunde sau ovale. În plus, spațiul din foișoarele cu formă dreptunghiulară poate fi mai utilizat într-un mod mai eficient. Poți de semenea opta pentru un foișor în formă hexagonală sau octagonală.

Amplasează-ți foișorul într-o zonă ferită de zgomot ca tu să te poți relaxa. Nimic nu poate fi mai rău decât sunetul mașinilor sau al vecinului care face treburi gospodărești, nu?

Totodată, trebuie să ai în vedere ca pământul pe care îl construiești să nu fie moale cum ar fi în cazul celui nisipos sau noroios, deoarece se va tasa de la greutatea foișorului. În plus, trebuie ținut cont ca acesta să nu fie amplasat deasupra unor conducte de utilități sau cabluri de alimentare electrică.

2. Iluminatul ambiental

Gândește-te că atunci când ajungi acasă seara, vei dori să te relaxezi în grădina ta și vei dori să vezi și să admiri natura. Pentru a crea o ambianță cât mai plăcută, îți recomand să folosești lumini calde, care să lumineze intens în zonele în care stai și lumină ambientală în restul zonelor.

Iluminatul grădinii tale este la fel de important precum decorarea ei. Acesta scoate în evidență decorurile sau anumite elemente cheie. Poți să folosești chiar și o instalație cu lumini albe sau chiar și de felinare. Îți trebuie doar puțină imaginație pentru a amenaja grădina într-un mod cât mai creativ, după cum poți vedea în imaginile de mai jos.

5 idei pentru a amenaja gradina - iluminatul

3. Groapa de foc

Groapa de foc a început să devină un trend în ultimii ani. În timpul anotimpurilor calde, acest loc poate fi unul potrivit pentru a petrece timpul cu persoanele apropiate sau pentru a ține o petrecere.

Groapa de foc poate fi folosită atât pentru a face un grătar, dar și pentru a oferi lumină și căldură familiei tale și oaspeților tăi. În plus, pentru mulți, poate fi și o sursă de amintiri din copilărie, când stăteam noaptea la focul de tabără.

4. O altă idee de a amenaja gradina este cu un iaz

Iazul poate fi un element care să adauge unicitate grădinii tale. Pe lângă faptul că umidifică aerul și hidratează vegetația, acesta îți poate oferi și numeroase avantaje.

 Sfatul meu este ca acesta să fie ferit de lumina directă asoarelui. Dacă poți, amplasează-l într-un loc unde cade umbra copacilor. În plus, vara se va dovedi a fi o oază răcoroasă unde îți poți întinde hamacul pentru a te relaxa și a citi o carte.

Pentru mai mult dinamism, poți crea o cascadă. Dacă mărimea curții îți permite, și pentru a adăuga o notă de eleganță, poți crea un pârâu care să ducă în iaz și peste care poți pune un pod.

5. Alte elemente decorative

A amaneja grădina implică și conferirea unui anumit stil. Statuetele și diverse alte decorațiuni te pot ajuta să obținem rezultatul dorit. Spre exemplu, dacă optăm pentru un stil asiatic, putem folosi o statuetă cu Buddha.

Dacă vrem să optăm pentru un stil vintage sau romantic, putem să ne folosim de o bicicletă veche pe care o transformăm într-un suport de ghiveciuri. Putem de asemenea să reconfigurăm piese de mobilier vechi. Ideea stilului vintage este de a crea impresia că „natura a preluat controlul”.

Amenajarea gradinii in stilul vintage

De asemenea, poți să te folosești și de alți suporți speciali pentru a evidenția anumite flori de care îți este drag.

Sursă imagini: pinterest.com, unsplash.com

Te-ar mai interesa să citești:

5 idei pentru a amenaja terasa sau balconul

Leave a reply:

Your email address will not be published.