Lumanari decorative | Cum sa le folosesti in casa ta | 5 idei

Cine spune că lumânările nu pot fi folosite și în alte scopuri decât cele religioase? Până la urmă, lumina lor crează o stare de relaxare și o atmosferă călduroasă sau romantică. În acest articol vreau să îți prezint cinci idei de cum poți folosi aceste lumanari decorative în locuința ta.

Fie că ai casa decorată în stil vintage sau contemporan, lumânările decorative pot fi găsite într-o gamă variată de mărimi, culori sau imprimeuri. Acestea sunt foarte versatile și se pot integra în orice stil de decor interior, totul ține de imaginația ta!

1. Pentru a lumina o cale

Atunci când pregătim un eveniment, poți pune mai multe lumânări decorative de-a lungul potecii de la intrare sau a scărilor. Oaspeții tăi vor avea parte de o primire spectaculoasă, iar tu vei fi o gazdă bună în ochii lor.

Totuși, trebuie avut grijă ca locul unde vor fi amplasate ca să nu existe riscul producerii unui incendiu.

2. Pentru cand vrei să te relaxezi

După o zi lungă și solicitantă, poți folosi câteva lumânări parfumate pentru a crea o ambianță relaxantă la tine acasă, precum cea de la spa.

Tot ce trebuie să faci este să-ți umpli cada, aprinzi una sau mai multe lumânări parfumate și stingi luminile obișnuite. Dacă dorești, poți să-ți pui pe ochi câteva felii de castravete.

În cazul în care lumânările nu sunt parfumate, poți adăuga câteva picături de ulei volatil de aromaterapie pentru a parfuma aerul. În aceeași idee poți folosi și un difuzor ceramic cu lumânare în care poți arde uleiurile parfumate.

Totodată, atunci când te vei duce în dormitor, poți folosi aroma de lavandă pentru a avea parte de un somn odihnitor. Lavanda este cunoscută pentru proprietățile sale de combatere a insomniei.

Poți folosi o lumânare care este parfumată cu aroma respectivă sau poți turna în ea câteva picături de ulei parfumat de lavandă.

3. Atunci când organizezi un eveniment

Fie că pregătești o masă de zi de naștere, Crăciun sau pur și simplu vrei să ai parte de o cină romantică, cu ajutorul lumânărilor decorative nu ai cum să dai greși. Ele dau o notă de eleganță și rafinament mesei tale, mai ales când sunt puse în suporturi adecvate.

În plus, ele crează acea atmosferă caldă și primitoare, care îi va face pe invitații tăi să se simtă ca acasă.

Showroom Charisma (str. Rovinari nr. 19)
Produsele din imagine sunt următoarele:
Suport lumanare Diamond Flower 14×24 (Dreapta)
Suport lumanare Candle Flower (Mijloc)
Suport lumanare Charisma Home 7.5X24 (Stanga)
Potpourri


4. Crearea șemineu cu lumanari decorative

Chiar dacă stai la bloc sau construcția casei nu permite, poți folosi un șemineu fals din lemn sub care poți pune mai multe lumânări într-o tavă. Poți face asta mai ales dacă ai un living decorat în stil vintage.

5. Pentru a aduce natura în casa ta

Sunt tot felul de decoruri interioare care pot fi realizate cu ajutorul lumânărilor decorative și pentru a aduce în casa ta un colț de natură. De exemplu, poți crea un decor tematic de toamnă prin a pune într-o tavă câteva lumânări parfumate și în care mai poți pune castane și/sau flori uscate (potpourri).

Practic, nu există o limită legată de creativitate. Poți pune de asemenea într-un borcan mare un strat de pietricele decorative și peste care mai adaugi flori decorative sau potpourri și câteva lumanari decorative subțiri.

P.S. La noi poți găsi o gamă întreagă de suporturi de lumânare pe care le poți folosi pentru a îți decora casa.

Sursa imagini: showroom Charisma (str. Rovinari nr. 19, Craiova), pixabay.com.

 

 

Te-ar mai interesa să citești

Cum să-ti amenajezi living-ul în 5 pași simpli

Ce stil de design interior ți se potrivește

5 idei pentru a amenaja terasa sau balconul

Leave a reply:

Your email address will not be published.