Vedeta toamnei – catifeaua

Catifeaua este ultimul trend al sezonului de toamnă. O cunoaștem cu toții, dar știm cu adevărat ce este?

Catifeaua este o țesătură din bumbac, mătase, lână sau amestecuri de acril, cu fire de dimensiuni mici, de aproximativ 1 mm, dese și egale, care îi conferă specificul. Este definită ca fiind o țesătură de origine nobilă, extrem de pretențioasă. Este caracterizată de senzația de moale și irizații de culoare.

În privința design-ului vestimentar, influența catifelei este clară, dar când vine vorba despre design interior, catifeaua creează decoruri îndrăznețe, care depășesc granița banalului.

Vă recomandăm mobilierul din catifea, în culori îndrăznețe. Rezultatul: va atrage toate privirile! Acest lucru presupune utilizarea mobilierului din catifea ca punct central al camerei, folosind piese impunătoare, în culori electrizante.

O canapea maiestuoasă, în tonuri electrizante de verde, combinată cu un set format dintr-un fotoliu și un taburet, tot din catifea, în nuanțe neutre și calde de roz și gri, asortate cu perne decorative, constituie baza perfectă pentru un living de excepție.

 

 

 

 

Fotoliile din catifea sunt ideale fie când vrei să citești o carte lângă fereastră, fie dacă vrei să te așezi lângă șemineu, într-o seară ideală de iarnă. Este o piesă atemporală, potrivită pentru toate gusturile și spațiile. Merge de la clasic la contemporan, cu accent pe confort și forme definite, care vor garanta plăcere în utilizare.

 

Catifeaua este o țesătură ideală pentru un climat rece, în special în sezonul de toamnă-iarnă, iar în cantități bine gândite, se poate utiliza în orice decor. Pentru spații care se doresc a fi echilibrate, în locul unei canapele, se pot alege două fotolii pentru a crea simetria decorului. Pernele de catifea pot aduce un plus de eleganță, fiind folosite în combinațiile potrivite.

 

 

 

Catifeaua și alama fac o pereche de invidiat. Pentru un living sofisticat, dar care rămâne, în același timp, în aria minimalismului, un taburet din alamă și catifea neagră va deborda de simplitate și eleganță. Poți chiar să mergi mai departe și să ăl combini cu o masă de cafea din metal și sticlă. Totul depinde de imaginația ta.

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.