Platoul de ceramică – funcțional sau decorativ?

Secolul 21 este despre reinventare, despre folosirea obiectelor „de toate zilele” în moduri cât mai creative. Suntem extrem de încântați să aducem în față un obiect care a fost neglijat mult timp și, cumva, exclus din lista elementelor decorative. Noi spunem că este și funcțional, și decorativ, dar ne axăm pe funcția acestuia de a însufleți orice încăpere, indiferent de stilul și design-ul adoptat.

Avem câteva idei despre cum poate fi folosit un platou de ceramică, în diversitatea sa de modele și forme, într-o încăpere:

 

Bej natural, combinat cu strălucirea de cupru, pentru camere calde – o bucătărie în tonuri calde de portocaliu va încadra perfect platouri de ceramică în nuanțe naturale de bej, puse în evidență de detaliile de cupru. Portocaliul creează o stare de bine, vitalitate și poftă de viață, iar bejul este cameleonic, preia toate aceste atribute puternice și le contrabalansează. Ansamblul va fi unul echilibrat, romantic și natural.

 

 

 

Adaugă o pată de culoare printre tonurile de gri – griul nu este o nuanță austeră, așa cum se crede. Ea face o treabă fantastică pe post de fundal, permițându-ți să fii creativ în materie de decorațiuni. Există o singură regulă în acest sens: cald și rece. Pentru încăperile nuanțate în gri, un platou (sau mai multe), în culori roz, roșu sau albastru, alungă aspectul rece asociat cu astfel de nuanțe de gri. Tabloul rezultat va fi unul sofisticat, dar echilibrat, relaxant, dar plin de viață.

 

 

 

Platouri lucioase pe fundal albastru-gri – combinația de albastru și gri într-un fundal este una puternică, ce se traduce prin relaxare și calm, fiind, uneori, asociată cu forța masculină. Pentru un plus de veselie și pentru a înviora decorul, adaugă nuanțe deschise și culori pastelate; platourile lucioase, în tonuri de roz, bleu sau verde marin, pot fi alegerea ideală pentru decorul casei tale.

 

 

Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să îți urăm spor la decorat și să ieși în evidență prin creativitate, există o multitudine de posibilități!

Leave a reply:

Your email address will not be published.