5 idei pentru a amenaja terasa sau balconul

Când vremea de afară începe să fie caldă, iar soarele strălucește din plin, nu ar fi păcat să nu-ți servești cafeaua sau micul dejun pe propria ta terasă sau balcon? În acest articol îți prezint cinci idei pentru a amenaja terasa ta într-un spațiu potrivit pentru relaxarea ta.

1.Alege un mobilier potrivit

Optează pentru un mobilier conceput special pentru exterior. Recomandarea mea este să iei un mobilier care să fie din metal, ratan, imitație de ratan sau plastic deoarece nu vor fi afectate de umezeală și se vor usca repede. Totodată, în general, mobilierul exterior este tratat UV și nu se va decolora în timp de la razele soarelui.

Dacă ai un balcon sau o terasă închisă, opțiunile tale sunt mai multe.

Alege-ți o canapea sau o băncuță și i-ați câteva pernuțe destinate pentru exterior. De asemenea, o măsuță pe care să îți servești cafeaua sau să-ți pui lucrurile nu trebuie să lipsească din peisaj. Pentru un plus de relaxare, poți pune un hamac. Dacă nu ai unde să îl prinzi, există suporți speciali. O alternativă la hamac ar fi fotoliile stil cuib suspendate. Deja te poți imagina cum îți petreci zilele călduroase în el în timp ce asculți păsările și mai citești o carte, nu? 😊

O altă piesă de mobilier care ar fi utilă decorului tău ar fi un taburet. Nu numai că are o estetică plăcută, dar poate fi folosit drept scaun și ca un spațiu pentru depozitarea obiectelor mici.

2.Folosește lumini ambientale pentru a amenaja terasa ta

Din ultimul timp, iluminarea terasei cu diverse tipuri de lumini a devenit un trend. Poți în același timp să folosești și o lustră metalică pentru a avea un plus de design. Totodată, pentru a crea o atmosferă romantică sau relaxantă, poți folosi câteva lumânări. Poți încerca și un felinar pentru un look mai retro.

Tot ce îți mai lipsește este puțină muzică romantică și voila! Ai obținut o atmosferă de vis. Daca vrei sugestii de muzică, aici îți ofer două recomandări.  Aici găsești pe prima, iar aici pe a doua. 😉

3. Decorează pereții

Nu te-ai săturat de culoarea aceea monocromă? Cu ajutorul unor elemente de decor, poți da puțină culoare pereților tăi. Poți pune un palier sau o decorațiune care să te reprezinte. Poți să pui niște rafturi, o poliță sau chiar și un paravan.

Totul ține de imaginația ta. Totuși, nu recomand să încarci peretele cu decorațiuni. Nu recomand să pui mai mult de trei obiecte pe un perete deoarece riști să creezi senzația de aglomerare.

4. Foloseste statuete

O altă idee pentru a amenaja terasa ta este folosirea stauetelor. Acestea sunt pentru decoruri precum este sarea și piperul pentru mâncare. Ele pot să îți dea puțină savoare întregului peisaj.

În plus, în funcție de estetica lor, ele pot conferi un aer vintage, modern sau boem locului unde sunt puse. Din experiența mea, statuetele din ciment sunt cele mai rezistente condițiilor din exterior.

5. Să nu uităm de flori…

Până la urmă, ce terasă sau spațiu exterior dacă nu ar avea flori? Că tot am menționat anterior de faptul că poți pune un palier pentru a face ca zidurile tale să fie interesante, poți pune și câteva plante cățărătoare precum iedera. Totuși, ai grijă să tai frecvent planta respectivă deoarece crește repede.

Decor floral si vaze | 5 idei pentru a amenaja terasa sau a balconul

Dacă totuși nu ai timp să te ocupi de flori, poți opta pentru a folosi plante decorative care seamănă foarte mult cu cele reale. Sau poți să atârni pe acel palier câteva ghirlandele de flori decorative.  Folosite în paralel cu florile naturale, acest tip de decorațiuni poate crea un aspect cât mai natural și bogat.

Pont: Poți să înlocuieși ghiveciurile plictisitoare din plastic monocrom cu niște ghiveciuri ceramice cu imprimeu pentru a da o notă superioară decorului tău.

Te-ar mai interesa să citești…

Masa festivă – trucuri pentru obținerea unui decor de vis

Decorațiuni numai bune de dăruit

Leave a reply:

Your email address will not be published.