Mai mult pentru living-ul tău – cum să îl amenajezi vara aceasta

Suntem convinși că ai auzit mereu replica „amenajarea depinde de combinații” și nu putem decât să fim de acord, cu riscul de a părea un clișeu. Cele mai inspirate spații nu sunt cele liniare, orientate într-o singură direcție; mai degrabă, ele sunt o combinație între modern, shabby-chic, minimalism și un strop de strălucire. Secretul este să combini piese care rezonează din punct de vedere al funcționalității, al stilului sau al confortului. Pentru a duce living-ul tău la nivelul următor, am detaliat câteva dintre ideile noastre favorite, care suntem siguri că te vor inspira.

 

1. Viața e mai frumoasă în perechi – când vine vorba de simetrie, două piese sunt mereu mai inspirate decât unul singur. Apelează la două fotolii de-o parte și de alta a unei mese sau apelează la un set format dintr-o canapea și un fotoliu. Secretul constă în crearea unui echilibru.

 

 

2. Nu îți fie frică să rearanjezi – dacă ai o canapea de foarte mulți ani și nu vrei să te desparți de ea, dar, totuși, simți nevoia de o schimbare a decorului, încearcă să o muți într-un alt colț al living-ului sau optează pentru un alt unghi. Viața pare mereu diferită când o privești diferit.

 

 

 

3. Combină stiluri diferite – pentru un aspect unitar, apelează la o singură paletă de culori, însă ia-ți libertatea de a te juca cu tonurile, texturile și stilurile. Spre exemplu, într-un decor clasic și elegant, poți pune în valoare un lampadar antic de podea.

 

 

4. Nu te limita la spațiu – deși ai crede că într-un living mic își au locul doar obiecte mici, te poate surprinde contrastul pe care îl creează o piesă dominantă de mobilier într-un spațiu mic. Spre exemplu, combină o canapea „impunătoare” și un dulap cât tot peretele în spațiul tău și privește cu alți ochi noțiunea de „încăpere mică”.

 

 

5. Renunță la masa clasică – desigur, ai nevoie de un loc unde poți bea ceva sau poți citi o carte, dar acest lucru nu te limitează la masa rotundă sau pătrată. Încearcă o masă din lemn și piele, pe care îți poți odihni și picioarele la nevoie :), sau o masă cu aspect școlăresc.

 

 

Totul ține de imaginația ta. Tu cum combini piesele pentru un maxim de efect?

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.