Masa festivă – trucuri pentru obținerea unui decor de vis

În apropierea sărbătorilor sau a oricărei ocazii care merită a fi sărbătorită, decorul mesei festive poate dicta întreaga atmosferă. Poate părea o sarcină dificilă, dar nu te lăsa influențată de această perspectivă; este de ajuns să ai în vedere câteva trucuri:

Frumusețea constă în simplitate – nu pierde timpul complicându-te și alegând piese masive, cu detalii multe, și, mai ales, nu încărca decorul. De cele mai multe ori, „mai puțin” face diferența între un decor bine echilibrat și unul copleșitor. Poți alege culori neutre, piese simpliste, care, împreună, creează armonie.

Rămâi la o singură paletă de culori – în funcție de ocazie și de meniu, alege culori care se completează și se „temperează” reciproc. Spre exemplu, combinația dintre alb, maro și verde pal aduce atingerea naturii în decorul festiv.

 

Mixează – lemn și metal, ceramică și metal sau multe alte combinații, care pot varia în funcție de ideile tale. Spre exemplu, poți folosi ca decorațiune centrală un sfeșnic din lemn și aluminiu.

 

 

 

 

Combinațiile formate din ceramică și metal sunt bine-venite – o vază din ceramică și cupru echilibrează decorul formal prin ideea de „perfect imperfect”. Un obiect „brut” în combinație cu fiecare detaliu bine gândit creează combinația ideală.

 

 

 

 

Alege tacâmuri deosebite – tacâmurile trebuie să fie elegante și atrăgătoare. Un set de tacâmuri negru-auriu poate fi perfect pentru o astfel de ocazie. În combinație cu seturile de porțelan sau cu paharele din cristal, masa festivă devine una demnă de poveste.

 

 

 

 

Adu un strop de prospețime – florile sunt mereu apreciate, indiferent de ocazie. Un buchet mare de flori sau mănunchiuri presărate de-a lungul mesei aduc decorului prospețimea pe care o dorești.

 

Tu ce trucuri folosești pentru aranjarea mesei festive?

Leave a reply:

Your email address will not be published.