Masa festivă – trucuri pentru obținerea unui decor de vis

În apropierea sărbătorilor sau a oricărei ocazii care merită a fi sărbătorită, decorul mesei festive poate dicta întreaga atmosferă. Poate părea o sarcină dificilă, dar nu te lăsa influențată de această perspectivă. Este de ajuns să ai în vedere câteva trucuri:

Frumusețea constă în simplitate

Nu pierde timpul complicându-te și alegând piese masive, cu detalii multe, și, mai ales, nu încărca decorul. De cele mai multe ori, „mai puțin” face diferența între un decor bine echilibrat și unul copleșitor. Poți alege culori neutre, piese simpliste, care, împreună, creează armonie.

Rămâi la o singură paletă de culori

În funcție de ocazie și de meniu, alege culori care se completează și se „temperează” reciproc. Spre exemplu, combinația dintre alb, maro și verde pal aduce atingerea naturii în decorul festiv.

Folosește lumânări

Suporturile de lumânare din  sticlă și metal, ceramică, metal sau multe alte combinații, care pot varia în funcție de ideile tale pot fi folosite ca element central. Spre exemplu, poți folosi ca decorațiune centrală un sfeșnic pentru a da o notă de eleganță aranjamentului tău. Până la urmă, ce gazdă nu-și dorește să își impresioneaze invitații?

În plus, pentru un confort sporit, poți utiliza lumânările parfumate. Acestea vin în diverse arome și sub diferite forme.

Nu pot să lipsească și florile

O vază din ceramică cu niște flori de sezon echilibrează decorul formal prin ideea de „complet”. În plus, florile sunt mereu apreciate, indiferent de ocazie. Un buchet mare de flori aduc decorului prospețimea pe care o dorești.

Opțional, poți folosi un bol decorativ sau o fructieră în care să pui flori de potpourri. Acestea nu numai că vor da un strop de culoare decorului tău, dar vor parfuma și aerul din încăpere. În plus, în funcție de ocazie, poți alege anumite arome specifice. De exemplu, pentru o cină romantică poți alege aroma de trandafir. Pentru o masă de revelion, poți merge pe aroma portocalei sau cea a vaniliei. Pentru orice alte ocazii, aromele precum cea a lavandei sau a iasomiei merg pentru orice altă ocazie.

Alege tacâmuri deosebite

Tacâmurile trebuie să fie elegante și atrăgătoare. Un set de tacâmuri negru-auriu poate fi perfect pentru o astfel de ocazie. În combinație cu seturile de porțelan sau cu paharele din cristal, masa festivă devine una demnă de poveste.

 

Tu ce trucuri folosești pentru aranjarea mesei festive? Lasă-ne un comentariu și împărtășește cu noi din secretele tale ;).

Te-ar mai interesa să citești

Lumanari decorative | Cum sa le folosesti in casa ta | 5 idei

Ce stil de design interior ți se potrivește

Cum sa-ti amenajezi living-ul in 5 pasi

Leave a reply:

Your email address will not be published.