Amenajarea biroului feminin – necesitate sau răsfăț?

Biroul unei femei trebuie să exprime, în primul rând, personalitatea acesteia, iar apoi trebuie să scoată în evidență imaginea pe care aceasta dorește ca ceilalți să o perceapă. Un stil propriu nu este opțional; pentru a te simți în largul tău, este necesar să aduci fiecare element care îți creează un cadru propice creativității și în care să te simți confortabil.

Există câteva stiluri în funcție de care te poți ghida, în linii mari, și pe care le poți personaliza după gust.

  1. Stilul clasic-elegant se remarcă prin linii drepte, adeseori, rezervat cromatic (acest lucru nu presupune absența culorilor vii, ci combinarea potrivită a acestora) sau minimalist. Pielea, metalul sau lemnul masiv sunt materialele ideale. Acest stil este potrivit femeilor puternice, elegante, cu încredere în propriile forțe.

Extra tip: folosește materiale naturale, materialele de calitate inferioară nu denotă nicidecum imagine femeii puternice pe care vrei să o afișezi.

  1. Stilul modern-high-tech este un stil „aerisit”, cu forme simple și linii clare, luminos. Specificul acestui stil este reprezentat de utilizarea tehnologiilor moderne și a aparaturii specifice. O femeie activă, extravagantă, modernă se va simți la locul ei într-un astfel de decor.

Extra tip: folosește o decorațiune antică pentru a contrabalansa stilul.

  1. Stilul glamour se definește prin opulență și farmec. Mobilierul din materiale calitative și detalii fine, inovația și tendințele de ultimă generație sunt caracteristicile acestui stil. Prin acest stil, femeia alege să își glorifice statutul social, să atragă toate privirile și să obțină ce vrea.

Extra tip: ai grijă la cantitate, „mai mult” nu înseamnă neapărat „mai bun”. O masă din lemn și piele este de ajuns sau o bibliotecă din metal, nu pune două piese puternice în apropiere.

  1. Stilul romantic – mobilier vechi, șarmant, atmosferă caldă, primitoare, culori pastelate, romantice, toate sunt specifice femeii romantice, visătoare, dar cu picioarele pe pământ când vine vorba de profesia sa.

Extra tip: lavandă de Provence pe birou, decorațiune romatică ce te poartă peste hotare.

  1. Stilul vintage-retro marchează o întoarcere înspre trecut, dar nicidecum un regres. Se remarcă prin linii fine, ondulate, forme pline de originalitate și piese patinate de mobilier. Pentru iubitoarele de artă, de frumos, de obiecte antichizate, stilul este ideal.

 Extra-tip: folosește tablourile pentru a completa decorul biroului tău. 

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.