Mobilă hand-made din paleți – 3 idei pentru casa ta

Poate ai terminat construirea sau renovarea casei și ai rămas cu câțiva paleți… sau poate îți place să îți creezi singur/ă piese de mobilier. Ei bine, lemnul este prietenul tău și al mediului înconjurător, se integrează perfect în locuința ta și este ușor de prelucrat.

Mai departe, îți vom face câteva recomandări care se potrivesc oricărui decor.

  1. Pat din paleți – vei avea nevoie, evident, de paleți, fierăstrău, de vopsea, diluant, lac pentru lemn, glașpapir și de chef de muncă. Vei alege paleții în funcție de dimensiunile patului și apoi îi vei ajusta în funcție de salteaua pe care o folosești. Apoi, se trece la polizare. Cu aparatul de șlefuit, se „rade” stratul grosier de la suprafața lemnului, care poate avea neregularități mari, apoi se trece la șlefuirea manuală. Asigură-te că ai parcurs fiecare colț, fiecare margine, până la urmă, de asta depinde confortul tău. Praful rămas în urma șlefuirii temeinice se îndepărtează pentru a trece la următoarea etapă, vopsirea. După uscare, se aplică lacul pentru lemn, se pot aplica mai multe straturi, după care se lasă la uscat într-un loc bine ventilat.

Pentru a asambla patul, vei avea nevoie de șuruburi pentru lemn și plăcuțe amovibile, si voila!, patul este gata. Îl poți folosi cu drag.

2. Masa din paleți – ai nevoie de un palet, pe care îl vei secționa transversal (pe lat), iar secțiunile obținute vor fi șlefuite pentru a scăpa de așchii și pentru un aspect uniform. După șlefuire, secțiunile de palet se vopsesc, se lasă la uscat, apoi se aplică lac pentru lemn. Mai departe, sunt necesare 6 găuri (câte 2 pentru fiecare scândură de la bază, la distanțe egale), pe fiecare secțiune. Secțiunile se fixează cu holzșuruburi, care se strâng bine. Poți adăuga chiar și o bucată de sticlă pe deasupra.

3. Suport pentru tigăi – în acest caz, lucrurile sunt puțin mai simple. Ai nevoie de un palet, la care păstrezi doar „structura”, vei secționa partea din mijloc a paletului, îl șlefuiești, îl vopsești și aplici lac, la fel ca la piesele anterioare, apoi este nevoie să fie suspendat și bine securizat. Pentru a putea depozita tigăile, este nevoie de șuruburi-agățătoare pentru lemn și tot ce rămâne este să te bucuri de noul decor.

Leave a reply:

Your email address will not be published.